tiistai 30. lokakuuta 2012

. JIGIDI-JIGGAILUA .

Tervehdys pitkästä aikaa.

Kirjoitukset jääneet vähälle, vaikka muutamat jiggausreissut ollaa keretty tässä järjestämään. Kylmähän näillä reissuilla on kuin siperiassa totuttuun kesävispailuun verrattuna, joten vaatetta on saatu kaivaa aina talvivarastoista saakka, jotta seisoskelu ei tekisi meistä jääveistoksia tanassa olevine virveleineen.

Viimetteeks käväsin yksinään kokeilemassa parikolmetuntia ilman tulosta, lukuunottamatta paria jigimenetystä, siimasoppaa ja siimojekatkomista. Jahtaaja56:lla oli ylitsepääsemättömiä esteitä. Reissun kohokohdaksi taisi jäädä se, kun erään kalamiehen kanssa juttelin, ja tämä olikin ainakin kerran eksynyt lukemaan blogiamme :)

Välireissulla muutama tunti viskelyä, sormet jäässä, kädet känsillä, tuloksena pienin ikinä nähty kuha jahtaajan jigissä.. Oliskohan ollu 10cm luokkaa, eli ei IHAN mittakala. Samaa kokoluokkaa oli yksi ahven myös aiemmin illalla. Jigejä taas hukattiin muutama kipale, kuten yleensäkkin.

Paras reissu näistä oli kaukaisin, josta tuntuukin jo aikaa olevan.. huh. Ei mitään ihmeellistä sinänsä. Alkuun nappasin ilmeisesti samasta ahvenparvesta kolme yksilöä. Jahtaaja alkoi jo kiristellä hermojaan, kun samaan kohtaan heittäessä ei vain osunut kohdalle, vaikka jigipää, ja jigin väri olivat tismalleen samat kuin itselläni. Ahvenet häipyivätkin sitten suunta tuntemattomaan, koska emme heitä enää tavoittaneet seuraavan tuntiin.

Ahvenia jahdatessa nappasi jahtaajan vapaan kuha, koko siinä 37cm kohdilla. Koko kesän ollaan eletty siinä uskossa, että 40cm on kuha alamitta, mutta toisin kävi kun lukasin netistä tosiasoita. Kuitenkin, tämän laitoimme takaisin kasvamaan, ja heittely jatkui. Hetken fiilinkiä pyöriteltyä päässäni tokaisin sen ääneen: Nyt tuntuu siltä että nyt jahtaajalla aukes hana.. Saman totesi siinä sitten itse jahtaajakin. 4kuhaa nostettuaan, loppui tämä lysti.Yksi 37cm, pari 35cm, ja yksi 30cm kuhat jäivät kuitenkin illan saldoksi. Kotiin vietävää ei tällä kertaa siis ollut, vaikka kala söikin jonkin verran.

Nyt alkaa olemaan semmonen tilanne, että kuitusiimat on loppu, joten jos jiggaamaan tahtoopi, ni on käytävä kaupan kautta. Tietty jonkin sortin haukireissun tähän voisi vielä virittää, ennen kuin jäät estävät virvelöinnin kokonaan. Haukea emme olekkaa merestä saaneet koko kesänä, mikä on mielestäni ehkä hieman outoa, taikka sitten kalastustavat, ja paikat merellä ovat pitäneet meidät hauista kaukana.


Tavan mukaan joku kuva on lisättävä.. Tässä raitapaita huonolla kuvalaadulla :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti